Je kan niet altijd zes gooien

07/09/2020by Ida0
je-kan-niet-altijd-zes-gooien.jpg

Heel vaak denken mensen dat ik alleen maar gezond eet. Dat ik iedere dag sport… Dat ik nooit alcohol drink en dat ik de hele dag door groente eet…

Diep in mijn hart zou ik dat best wel gaaf vinden als ik dat kon, maar nee… ik ben ook gewoon maar een mens. Ik heb in mijn human design mijn wilscentrum open. Dus ik heb van nature de wilskracht er ook niet voor. Gelukkig weet ik dit en doe ik ook niet meer de moeite om het voor elkaar te krijgen. Dat scheelt een heleboel frustratie. Want je kan je wel voorstellen dat wanneer ik weer gefaald had na een poging dat ik wel weer het gevoel had “zie je wel… ik ben niet goed genoeg!” 

​​Inmiddels heb ik een manier die wel werkt. 

Net zoals jij.. kan ik écht niet altijd maar gezond doen. Op vrijdag en zaterdagavond drink ik met veel liefde een wijntje, ik ben dol op franse stink kaasjes en ik houd enorm van lang tafelen.
Maar ik zou doodongelukkig worden wanneer ik alleen maar gezond zou moeten doen. Mijn lichaam zou dat wel enorm fijn vinden. Maar ik zelf word er niet gelukkig van. Dat wrijft, dat past niet bij mij.

En wanneer het niet past dan gaat het op langere termijn toch niet lukken.

Misschien herken je het wel, dat je in het verleden een dieet hebt gevolgd, dat je dacht… jeeeemig… ik heb wel weer eens zin in een patatje speciaal. Ik wil wel weer eens normaal gaan doen. Of een normale koek bij de koffie. Het feit dat het niet in het plaatje past voelt helemaal niet fijn. Heel zwart wit.. dit wel en dat niet. Logisch, maar wel frustrerend.

Ik had ooit een klant die ook altijd van dieet naar dieet hobbelde en er uiteindelijk ook alleen maar dikker van werd. Ze startte flink en halverwege merkte ik al dat ze veel te streng voor zichzelf was! Omdat ze zich niets gunde en ze zo streng was, verloor ze focus.

“Ida ik heb 2 minimarsjes en een handje chips op… en ik baaaal er van!” stuurde ze mij via whatsapp. En ze had zichzelf meteen alweer het “ik kan het niet en ik ben niet goed genoeg” stempel gegeven. 

Terwijl het eigenlijk heel goed ging! Wees niet zo streng voor jezelf! Wat had je verwacht dan? Dat je het nooit meer zou eten? Dat je altijd je hele leven binnen de lijntjes blijft kleuren? Dat je altijd gezond blijft doen?

Je kan niet altijd zes gooien, het mag en kan echt wel een keertje buiten de lijntjes. En het liefst dat je het zelf bewust in plant. Want anders verandert er niets. Ik geloof er namelijk niet in dat je altijd voor je hele leven je strikt aan een dieet kan houden. Ja.. tenzij je echt klachten krijgt van iets of dat het medisch noodzakelijk is. Maar als de reden “slank blijven” is geeft dat te weinig motivatie. Je krijgt er namelijk geen darmklachten van en je krijgt na het eten van een minimars ook geen uitslag overal. 

Dus dan kan je het gewoon eten.. maar wel bewust! En niet omdat je eigenlijk te streng voor jezelf was, of dat je een rotdag hebt gehad, of dat je in je menstruatie zit.. want dan is het namelijk niet bewust. Dan is het een excuus..

En excuses helpen je niet verder..

Als je dat onder de knie krijgt dan word je slank en dan blijf je slank!

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *