hoe krijg ik die weegschaal naar beneden?

01/06/2020by Ida0
baby-checking-feet-1776132.jpg

Al weken doe ik goed mijn best en die weegschaal die loopt vaker op dan dat ie naar beneden gaat. Meteen word ik afgestraft na een avondje met chips. Kan ik dan nooit meer gewoon normaal doen? Gaat die weegschaal dan nooit naar beneden?

Oja… ik had deze gedachtes vaak… en uiteindelijk dan voelt het allemaal niet meer oké, kon ik de motivatie niet meer vinden en gaf ik het op. Vaak niet meteen, maar onbewust wel. Want er ging dan stiekem toch vaker een chocolaatje in. Ook werd ik dan weer gemakkelijker… slechte gewoontes kregen de overhand… en dat zie je dan ook weer terug op de weegschaal.

Alles heeft te maken met het beeld wat je bij afvallen hebt. Je wilt snel resultaat, je wilt er snel vanaf. Het lijnen voelt niet prettig en daardoor wil je snel snel snel..

Tja.. en toen stond de weegschaal stil… dat past niet in het rijtje snel snel snel..

Frustrerend dat dat is! Weet je wat er dan gebeurd? Je krijgt onbewust stress, je baalt, je vindt het stom. Stress hormonen worden aangemaakt en dan… houdt je lichaam alles lekker vast. Als een overlevingsmechanisme.

Nog verder van huis…

Maar waarom wil je zo snel? Ik zou je graag je kijk op afvallen willen laten veranderen. Het hoeft namelijk niet streng, je hoeft niet op een houtje te bijten, je kan in principe alles eten, het hoeft  niet te voelen als een dieet.

Wanneer jij een voedingspatroon hebt wat goed bij je past en ruimte hebt om normaal te kunnen doen dan voelt het niet als een straf. Dus waarom zou je dan snel willen? Het voelt geweldig en afvallen wordt bijzaak. Dat krijg je er automatisch bij. Je krijgt rust in je hoofd, je kan met alles gewoon meedoen, je kan heerlijk met een schaaltje chips op de bank zitten onder je dekentje. Gewoon de dingen doen die je wilt. En dan nog afvallen ook!

Dat geeft rust! Dat haalt de druk er vanaf. Dan hoef je ook niet zo nodig meer op die weegschaal. Want je hebt geen controle over het getal op die weegschaal. Er zijn zoveel oorzaken waardoor die de ene dag zwaarder kan zijn dan de dag ervoor. Je darmen kunnen voller zijn, je kan vocht vast houden, je menstruatie, je hebt even anders gegeten, je hebt last van stress en nog zoveel meer. Dus het wordt zaak dat je die los gaat laten en juist de focus legt op je voeding. Dat je eetpatroon goed voelt. Dat je gewoontes overwint, dat je sterker wordt dan die gedachtes, dat je een hele goede mindset krijgt. 

Uiteindelijk dan kan er een gaatje bij je riem gemaakt worden. Dat je een complimentje krijgt, dat je broek gaat slobberen, dat zijn de bewijzen die je krijgt dat het goed gaat! Niet dat getal op die weegschaal.

Hoe vaak sta jij eigenlijk op de weegschaal?

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *