Sexy rode jurk…

15/06/2020by Ida0
woman-in-red-dress-standing-in-white-arch-building-1874726.jpg

Na een hele drukke zaterdagmiddag rond slenteren door de stad heb ik nog steeds niks gekocht. Geen leuke nieuwe kleding gevonden. Maar ja, de situatie met 1,5 meter nodigt ook niet echt uit om gezellig te winkelen. Zowel mijn dochter als ik zijn gewoon er niet in geslaagd om iets fantastisch te vinden. Na de zoveelste wachtrij voor de kleding winkel houden we het echt voor gezien. Jammer dan! We zoeken online wel wat!

Dat lijkt wel te lukken, de leukste jurkjes komen voorbij onder andere een knalrode lange jurk met een mega grote split! Vroeger zou ik dat nooit doen, elk hobbeltje en bobbeltje is zichtbaar. Je kan niets verbergen en het is ook nog eens ontzettend rood…. Een kleur waar je wel errug mee opvalt. Dat wilde ik vroeger niet, opvallen, want dan bekijken je ze alleen nog maar meer. Heb je nog meer de neiging om de handen over je buik te slaan, of er een vest over aan te trekken. Die buik die ik had die was echt verschrikkelijk! Dus rood… nee.. eerder zwart, wijd en laagjes. Niet teveel opvallen.

Maar dat was vroeger met 15 kilo zwaarder en maat 42, nu met maat 36 durf ik dit wel aan, maar spannend is het zeker, want ook in mijn hoofd denk ik nog wel eens “dat doe je toch niet?”

Met een druk op de knop is hij besteld en afgelopen donderdag ligt hij op de stoep, de DHL meneer vond het blijkbaar niet nodig om nogmaals terug te komen. Maakt ook niet uit, hij is er!

Ik trek hem iets wat voorzichtig aan, ik heb het vermoeden dat hij een beetje aan de kleine kant is, maar dan ontdek ik dat er een rits in zit. Pfieuw… dan gaat het lukken! Beetje onwennig, heel opvallend en de split komt bijna tot mijn onderbroek. Maar jeeemig, hij is wel gaaf! Durf ik dit? Ja…. Ida… gewoon ogen dicht en springen, spreek ik mezelf toe.

Afgelopen zaterdag was het weer perfect om deze jurk te dragen en dat komt ook nog eens goed uit, want we vieren coronaproof de verjaardag van mijn dochter. Mijn zoon vindt hem geweldig. “Sexy hoor mam!”, zegt hij. Goedgekeurd door mijn man. Laat de visite maar komen….

Mijn lieve zusje zegt meteen: Ida… jemig wat ben jij ook slank en wat blijf jij ook slank. Ik verschiet meteen van kleur, mooi bijpassend bij de jurk, schiet er door mijn hoofd. Jaaaa dankjewel! Wow wat een mooi compliment! Want eerlijk? Het is en blijft hard werken hoor! Een slank lichaam komt je niet aan waaien, maar slank blijven al helemaal niet!

Heel toevallig stond ik afgelopen week nog op de praktijk weegschaal. Deze is natuurlijk veel uitgebreider dan mijn weegschaaltje thuis. De laatste keer dat ik hier op stond was alweer 2 jaar geleden. Ik krijg zelfs de kriebels van dat ding. Het moet soms even, jezelf de spiegel voor houden. Wat is de stand van zaken? Doe ik het nog steeds goed? Alles onder controle?

Megatrots zie ik dat spier en vet percentage gelijk is gebleven en dat mijn gewicht zelfs een halve kilo lichter is. Niks aan de hand dus. Ik heb dit zeker onder controle!

Dit in mijn achterhoofd, de mooie jurk die ik vol zelfvertrouwen na het compliment draag maakt mij nog trotser dan ik al was. Want zoals ik zei is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is altijd weer jezelf bij elkaar rapen, uitdagingen zoeken, er voor gaan. De beste keuzes maken die je hebt. Af en toe jezelf ook flink verwennen met een lekker stuk koek of een bak chips. Maar wel gecontroleerd, niet omdat ik mij laat leiden door anderen, of door een emotie of stemming. Altijd zelf de regie houden. Iedere dag gewoon doen wat je moet doen, goed voor jezelf zorgen en herhalen. Dan heb je succes! Dat zie je in de spiegel, dat maakt je gelukkig in een knalrode opvallende jurk.

Zou jij een rode jurk gaan dragen?

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *