Wat past nog?

21/09/2020by Ida0
wat-past-nog.jpg

De zomer is al bijna voorbij en qua garderobe kijk ik even heel kritisch… wat past nog bij mij? Wat ben ik al lang niet meer? In principe pas ik alles prima, of het is zelfs te groot.

Maar sommige dingen passen gewoon niet meer wie ik ben. Wat ik uit straal, hoe ik mij voel! Ik voel me nu een sprankelende sexy en vrouwelijke vrouw. Dus ik wil me ook zo kleden. Dat voelt fijn! Dat resoneert met mijn gevoel. De energie is juist.

Omgekeerd kan dit ook. Omdat je wat zwaarder bent geworden dat je dat ene jurkje niet meer vol passie kan dragen. Dat je heel erg onzeker wordt van de buik die erg aanwezig is.

Je verlangt er wel naar, je wilt hem eigenlijk wel aan. Maar niet met dit onzekere en beklemmende gevoel. Je wilt die passie, die zelfverzekerdheid voelen.

Afscheid nemen van dat gevoel kan niet. Wat als… het straks weer kan? Wat als je nou maandag weer gaat beginnen. Dat je weer poging 198 doet om te zorgen dat de buik minder wordt?

Iedere dag verder van het gevoel… en langzaam neem je onbewust afscheid van die sprankelende sexy en zelfverzekerde vrouw. Het glipt door je vingers… je bent een ander persoon geworden.

Je kleding keuze wordt anders, minder opvallend, meer zwart, grijs, bruin en donkerblauw. Liefst wat iets wijder en wat langer is. Zodat het losjes om je buik heen valt, je kont en zwembandjes bedekt worden. Het wordt een beetje saai… en steeds raak je meer verwijdert van de vrouwelijkheid. Je vlammetje in je onderbuik wordt kleiner en kleiner… De passie wordt minder.

Je verandert langzaam in een grijs muisje.. in de grijze massa.. 

En met dit onzekere gevoel wordt de drempel om er echt iets aan te gaan doen ook steeds hoger. Je wilt presteren, het moet er wel snel af kunnen. Je wilt niet falen… het wordt namelijk wel een beetje standaard dat je zegt dat je maandag gaat beginnen. 

In het begin betrek je manlief er nog wel bij, maar na poging 198 gelooft ook hij er niet meer in, dus ga je stiekem aan de slag. Weet dat dit al helemaal niet werkt. Je hebt geen stok, geen drive, je voelt je niet lekker in je vel. Je voelt de liefde voor jezelf niet. Die liefde ga je anders invullen, je gaat hem vervullen met chocolade, chips en koekjes… weer mislukt.. de cirkel is weer rond! 

Ik herken dit gevoel VOLLEDIG! Voor jouw beeldvorming… ik heb ook al dit voorgaande doorstaan.. Door schade en schande wijs geworden. Geloof me.. dit is niet de juiste weg!

Zoek het vlammetje in je buik! Waar is die passie gebleven? Waar is die vrouwelijkheid gebleven? Waar is jouw “ik ben goed genoeg” gevoel gebleven?

Wanneer heb jij iets gedaan waar jij echt heel blij van werd? Waar jij heel veel energie van kreeg en waar jij helemaal in je element was?

Want zorgen voor een ander kan je als de beste! De draaiende motor van het gezin. Altijd druk, altijd in de weer.. Iedereen het naar zijn zin  maken. Niemand komt te kort.. behalve.. jij..

Keiharde confrontatie, ik weet het… en misschien vind je mij nu niet zo heel aardig meer, dat neem ik dan maar voor lief! Weet dat er niemand zo goed voor jezelf kan zorgen als jij, alleen zet je jezelf nog op de laatste plek. Geen tijd, geen geld, geen zin, doe niet zo raar, dat is toch gek en ga zo maar door!

Nee, het is niet gek, raar en stom. Het is de zelliefde die weer dat vlammetje aan jaagt, die ervoor zorgt dat jij het gevoel hebt dat je er weer toe doet. Dat jij weer de levens energie krijgt en de vrouwelijkheid. Dat je daarmee lekker in je vel komt, dat je daardoor wel op maandagochtend bij poging 199 wel de kracht hebt om het roer helemaal om te gooien. 

Dat je nu wel inziet dat je mag investeren in jezelf, dat je jezelf een stok achter de deur gunt, of dat je nu het goed wilt aanpakken. Dat je nu wel vanuit jezelf de juiste voeding tot je neemt en niet weer onderuit met een zak chips op de bank ligt.

Het begint bij jezelf!

Maak die keuze vandaag nog, doe iets waar jij enorm blij van wordt en dat ben ik heel benieuwd hoe jij je dan voelt! Krijg jij je vlammetje weer volledig aan?

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *