Overgang en afvallen.. Hoe dan?

07/10/2019by Ida0
Overgang-en-afvallen_-Hoe-dan_.jpg

Hoe kan je nou afvallen tijdens de overgang? Het lijkt echt een onmogelijke taak. Je lichaam verandert, de hormonen gieren in je lijf. Je stemming is soms niet te houden en emotioneel gezien is het helemaal een drama. 

Dan komt er ook nog bij dat je stofwisseling gewoon nog een aantal tandjes naar beneden kruipt. Dat je het gevoel hebt of je nog van een rijstwafel en een glas water aan komt. Iedere keer als je op de weegschaal staat dan is het een frustratie.

Maar bleef het alleen maar bij die rijstwafel en water… dat is vaak niet het geval. Er zijn dagen dat je je helemaal niet lekker voelt. Door de hormonen, door de emoties doordat je lichaam je gewoon een beetje in de steek laat. Het vertrouwen is weg… En wanneer je “body” niet lekker voelt gaat je “mind” met je aan de  haal.

Die worteltjes die schreeuwen vaak niet vanuit de koelkast. Het zijn vaak iets wat-helemaal-niet-de-bedoeling-is-maar-ligt-zo-lekker-te-zijn-in-de-kast… Overdag zo flink, maar eenmaal in de rust dan is alles wat in de kast ligt lekker, behalve die worteltjes.

Vorige week voelde mijn lijf ook helemaal niet lekker, ik weet niet precies wat het was. Misschien innerlijke onrust, beetje vermoeid van het event nog of de hormonen. Maar die chips was me toch lekker!!

Ik ben me er van bewust, zeker als mijn lichaam niet lekker voelt dat dit echt op de loer ligt. En in huis halen heeft geen zin. Er is altijd wel iets anders te vinden wat lekkerder is dan die wortels.

Gelukkig bleef het bij het ene schaaltje en is het ook helemaal niet erg, ik heb er lekker van genoten en mezelf even laten gaan. Soms is dat ook even goed, dan kan je daarna gewoon weer lekker door met wat wel goed is voor je.

Door de overgang gaat je verbranding naar beneden, maar zou je net even iets minder gaan eten dan kom je niet aan. Maar door de overgang gaan ook je hormoonlevels naar beneden en die kunnen er ook nog eens voor zorgen dat je meer trek krijgt, meer honger, meer eetbuien. Vaak kom je hier nog het meest van aan. En die zijn zo ontzettend moeilijk te doorbreken, zo erg dat je best iedere dag kan gaan denken: Nu wil ik het anders… maar het lukt gewoon niet.

Door goede voeding, alle voedingsstoffen in balans, zonder honger, meer rust voor je lijf en geest sta je sowieso al sterker. Als die dingen uit de kast nog roepen, dan kan je zelfs nog even nadenken. Kijk! En dan kan je makkelijker je patronen doorbreken. Dan blijft het misschien bij 1 koekje of 1 schaaltje chips.


Heb jij je voeding al aardig onder controle, maar kan je geen grip krijgen op die lekkere dingen uit de kast door de hormonen? Laat het me hier weten!

 

Wil jij een overgang zonder overgewicht? Meld je nu aan voor regelmatige tips en adviezen per email. Je ontvang direct GRATIS “4 gouden tips voor een overgang zonder overgewicht“ in je mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *