Lekker weer thuis!

27/07/2020by Ida0
weer-thuis.jpg

We zijn alweer thuis. Ons twee weken avontuur dat vakantie heet is weer voorbij! Maar zo tegen het einde van de vakantie dan verlang ik wel weer naar regelmaat. Dan ben ik de witte stokbroden zat. Dan voelt het net of is mijn buik boller. Dan krijg ik haast het gevoel of ben ik 3 kilo aangekomen…


Natuurlijk gaat er een wijntje in, af en toe een ijsje een chipje en de beweging is ook wat minder. De structuur is minder en ik mis de vezels. Want ik heb erg goed mijn best gedaan, maar in Frankrijk zijn nou eenmaal niet volkoren broden te koop.

Dus de dagen voordat we naar huis gaan maak ik al plannen… als we thuis zijn dan… weer lekker in het gareel, weer gezond eten, geen wijntjes meer. Goede keuzes maken en er weer vol op voor gaan….

Dat had ik vroeger nooit! Ik liet alles komen zoals het kwam. Ik nam de laatste dag nog gerust een croissant en een ijsje na de pizza. Ik zat er niet over in. Pas als ik thuis kwam dan voelde ik dat ik het beter niet had kunnen doen. Spijt!

Dat het toch in mijn achterhoofd zit maakt dat ik op vakantie al goede keuzes maak. Ik geniet er intens van hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar op een hele andere manier. Dat maakt ook dat de weegschaal achteraf niet 3 kilo zwaarder is. Ik blijf keurig op gewicht. Het is mijn hoofd die denkt dat het erbij is gekomen omdat ik anders eet…. Dat hoofd kan je flink in de maling nemen hoor!

Daarnaast is niet alles voeding! Op het moment dat je je niet lekker in je vel voelt, of de dingen doet die je niet gelukkig maken is er onbewust stress. Dat resulteert in gewichtstoename.

Op het moment dat je je heerlijk voelt, je in balans bent en de dingen doet die je energie geven dan kan je meer hebben. Je verbranding verloopt nou eenmaal lekkerder. Eigenlijk kan je meer eten. Laat je vaak nou op vakantie helemaal in je element zijn. Je leeft in het moment, je neemt je rust, je voelt je heerlijk. Dus ik zou zeggen geniet ervan!

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *