Maar ik heb wel een lekkere smoothie

22/06/2020by Ida0
vakantie-bikini-uniek-in-vorm.jpg

“Maar gelukkig heb ik wel een smoothie…” Ach gos… niets is erger dan dat je kind pijn heeft en ziek is. Afgelopen week is een ratrace geweest. Misschien heb je het wel voorbij zien komen op facebook.

En natuurlijk zit hier ook weer een hele belangrijke les voor jou in!

Woensdag voelde onze zoon zich al niet zo lekker. Woensdag op donderdag nacht was het een drama. Dus voordat ik in een online training stapte had ik toch voor de zekerheid een afspraak gemaakt bij de huisarts.

Ja hoor, nog net voor de lunchpauze werd ik gebeld door mijn man… het is een acute blindedarm ontsteking en hij wil heel graag dat je komt. Als moeder laat je alles uit je handen vallen bij deze woorden. Natuurlijk kom ik! Dan maar even geen training!

Na een flinke operatie bleek de blindedarm ook nog gescheurd te zijn, hij moet nog een aantal dagen blijven. Veel pijn, alleen maar misselijk, veel braken… bah, zo vervelend! Na een middel tegen de misselijkheid zei hij: Tja… alles is echt kak! Maar gelukkig heb ik wel een lekkere smoothie!

Precies, er is altijd wel iets positiefs en er is ook altijd wel een mogelijkheid!

Wat ik nu veel hoor is dat de vakantie er aan komt. Dat dit iets is wat in de “weg” zit. Dat je eigenlijk heel graag wel er mee bezig wilt, maar dat je voor je gevoel niet lekker op vakantie kan gaan!

Hoezo niet?

Juist is het nu de beste tijd! Wat denk je wat zo’n vakantie met je doet als je dit als excuus gebruikt? Dan kom je terug met +3 kilo in het gunstigste geval, maar vaak is het +5 kilo… enneh… die moeten er ook weer af hè?

Het beeld bij afvallen is niet goed: Dan mag ik niet meer… een ijsje… een wijntje… een lekker chipje… dan moet ik nadenken… dan kan ik me niet lekker los laten gaan… en zo nog twintig duizend andere excuses.

Maar wat is er wel mogelijk? Op vakantie gaan én afvallen! Hoe dan?

Omdat er net zoals die smoothie altijd een mogelijkheid is wat wel kan! Inderdaad hoor je te genieten op vakantie, maar het kan ook op een manier waarbij je ook nog afvalt. En dan met -2 kilo terug komt in plaats van +5 kilo. Er is een middenweg tussen helemaal niets meer mogen en gewoon wel iets mogen. Het is maar net hoe je het bekijkt!

Wat zie ik gebeuren in de praktijk? Omdat je juist voor de vakantie start, je enorme focus hebt, een mega drive krijgt om er voor te gaan. Dat maakt je sterk en kan je van alles wel laten, je bent een weg in geslagen, je krijgt enorme hulp erbij. Een flinke stok achter de deur en dat maakt dat je besluit dat wijntje vandaag ook niet persé hoeft! Wow! En dat voelt goed! Want dan doe je iets wat je heel graag wilt. Dan geniet je nog meer van de mooie momenten. Dan zit je namelijk niet met je hoofd “eigenlijk zou ik willen afvallen, maar ik doe het nu niet”. Je bent er al mee bezig, je voelt al dat je buik minder aanwezig is én dat op vakantie!! Heerlijk is dat!

Dan kom je ook fijner thuis! Dat kan zo maar -2 kilo zijn. Hoe goed wil je starten?

En hoe is dat bij jou? Weet je nu al dat je eigenlijk wilt afvallen?

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *