Oei.. slechte start..

23/09/2019by Ida0
slechte-start-Uniek-in-Vorm.jpg

Vorige week was het weer zover… tijd voor de jaarlijkse schoolfoto.
Het begint de avond er voor al… De oudste heeft commentaar over wat hij wel niet aan moet. Hij gaat het liefst in zijn oude vertrouwde kloffie inclusief joggingbroek, waar nog net niet een gat in zit op de schoolfoto. In tegenstelling tot onze dochter die al tot in de puntjes heeft bedacht wat ze aan wil hebben en hoe ze haar haar wil gaan dragen. De jongste zou eigenlijk een t shirt dragen die hij de dag daarvoor al uit de kast had geplukt, waar hij vervolgens bij het avondeten net mis hapte in zijn aardappel en sperziebonen hap. Dus ook daar moet ik weer een plan B voor gaan bedenken.
 
Dan begint de strijd, want het-moet-ook-wel-een-beetje-leuk-bij-elkaar-passen. Want ze moeten ook nog eens samen op de foto. Dan is het voor de foto wel leuk als het niet een heel regenboogpalet is in de kleding. In conclaaf met dochter en oudste zoon, gelukkig doet de jongste niet zo ingewikkeld.
 
Maar dan… de beruchte ochtend voor de schoolfoto. “Mam? Mam? Mahaaaam? Waar is mijn broek?” Waar hij gister lag natuurlijk! Maar op één of andere manier zoeken ze met hun neus, wat voor mij zo logisch is en ik kan het heel mooi vertellen waar het ligt.. maar ze vinden het natuurlijk nooit. Dan sta ik tussen de boterhammen en de brinta even te zuchten (dan zeg ik het erg netjes). Ga ik toch maar weer naar boven. Natuurlijk lag de broek op zijn plek, weer voor niks naar boven gesjeesd.
 
Eindelijk zitten ze fris en fruitig aan het ontbijt, waar ik nog steeds druk bezig ben met de lunchtrommels. Mijn eigen schaaltje kwark staat al op mij te wachten… maar geen tijd, geen tijd… de haren van mijn dochter mogen nog in een mooie vlecht. De jongens willen graag een klodder gel in hun haar. De hond wil heel graag even zijn rondje doen. De fietsen moeten nog buiten staan.
 
Snel schuif ik nog 3 happen kwark naar binnen en dan is het tijd om ze naar school te brengen. Ze zijn duidelijk gespannen. Wat zo’n schoolfoto al niet kan doen!
 
Vanuit school fiets ik gelijk door naar de praktijk, want ook daar staat er alweer iemand op mij te wachten. Ik wéét dat ik niet genoeg gegeten heb, mijn banaan die in mijn tas zit die roept mij al om 9 uur. Daar gaat het al mis… maar ik houd me sterk, ik weet waar het aan ligt. 
De hele dag voel ik mij wat verwart, zin in snelle suikers. Alleen omdat ik nu niet even de tijd heb genomen om mijn ontbijt even rustig op te eten. Mijn start van de dag was niet goed.
 
Er is tegenwoordig een flinke hype op komst, de intermittent fasting. Dat betekent dat je na je avondeten niets meer eet en je ontbijt uitstelt. Dus in de 8 uren van de dag eet je en de andere 16 “vast” je. Hier val je vanaf. Natuurlijk! Doordat je al het eten van de dag in 8 uren moet proppen. Dat is nog best een kunst. Dus dan is het logisch dat je minder kan eten.
Er zitten nog een aantal voordelen aan, je dwingt je lichaam om vet te gaan verbranden. Als je lichaam verder goed verbrand dan doet hij dat ook wel zonder vasten. Wanneer je een actief leven hebt zoals ik, dan kan het behoorlijk tegen je werken. Je moet namelijk wel sterk in je schoenen staan. Want je voelt het wel dat je te laat hebt ontbeten. Dat resulteert in veel zin in zoetigheid in de rest van de dag. Sta je niet sterk in je schoenen? Dan is de kans groot dat je door intermittent fasting alleen maar meer trek krijgt en dat je zelfs kilo’s aan gaat komen….
 
Ja, 3 happen kwark waren niet voldoende. Ik kan best wat hebben, maar in de avond was de drang naar een schaaltje chips groter dan in een stuk fruit en heb ik me laten gaan. Alleen doordat ik mezelf even in de ochtend geen tijd gunde.
 
Beter is dus door gewoon maar normaal te doen. Goed ontbijten, zorg dat je alles binnen krijgt. Tijd voor je zelf nemen ook al willen anderen zoveel van je. Ontspanning nemen op zijn tijd. Goed voor je lichaam zorgen en dan voel je je goed en val je ook nog eens af. Geen gekke eettijden, geen vasten en geen honger. Kijk, dat houd je tenminste wel vol!

Heb jij al eens intermittent fasting geprobeerd? Wat vond jij hiervan? Krijg jij ook een kort lontje en zin in meer eten als je een slechte start hebt gehad? Of juist helemaal niet?
Laat het me hier weten!

 

Wil jij een zorgeloze overgang zonder overgewicht? Meld je nu aan voor regelmatige tips en adviezen per email. Je ontvang direct GRATIS “4 gouden tips voor een overgang zonder overgewicht“ in je mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *