Hoe je slank wordt van de ikea

03/08/2020by Ida0
Hoe-je-slank-wordt-van-de-ikea.jpg

Een heerlijke patatlucht vloog mijn neus in toen we langs het restaurant van het openluchtmuseum liepen. “Oooo wat ruikt dat lekker hè mam?” zegt mijn oudste en daarmee probeert hij een opening te vinden om toch een patatje te gaan halen. “Heerlijk en die boterhammen waren ook erg lekker!”zeg ik… Patat gaan we niet doen, maar ik ben wel overstag gegaan voor een ijsje voor de kinderen en een koffie voor mij. Niet dat ik nooit ijs eet hoor, maar ergens moet je een keuze maken. Slank blijven is ook altijd nog een keuze en die komt – op zijn zachtst gezegd- niet aanwaaien. Iedere dag weer… jezelf voorop zetten, zorgen dat je lekker in je vel zit. Dat emoties niet de overhand krijgen om een excuus te verzinnen om toch maar wel een ijsje of patat te doen.

De hele dag lopen slenteren in het openluchtmuseum, ik houd er van! Ik houd van oude dingen, ik vind het heerlijk om in die huisjes te kijken. Minstens één keer per jaar wil ik er heen. Mijn man inmiddels niet meer, maar gelukkig kan ik de kinderen nog steeds overhalen!

Na het museum besluiten we nog even langs de ikea te rijden. De oudste twee hebben een  nieuwe bureaustoel nodig. Ze hebben nog een kinderstoeltje, maar het is nu tijd voor een meer volwassen exemplaar. De kinderen zijn blij! “Eindelijk wat nieuwe dingen bekijken mam…” en bedankt…

Na 20 stoelen te hebben bekeken, gezeten, gecheckt, gevoeld… waren ze erover uit. Beide hebben een keuze kunnen maken. Gelukkig! Weet je wat zo handig is aan de ikea? Dat ze op de labeltjes het stellingnummer en vak nummer van het magazijn hebben staan. Ideaal! Ik maak er altijd een foto van zodat ik meteen naar de goede loop.

Daar houd ik van, gewoon duidelijke taal. Daar kan je hem vinden, dit moet je doen en dan krijg je… een bureaustoel, makkelijker kan het niet!

Maar… er kan natuurlijk in tussentijd nog van alles gebeuren. Het geeft geen garantie dat die bureaustoel ook daadwerkelijk op hun kamer komt te staan, want dat is wel het doel!

Het vak kan namelijk leeg zijn, dat hij niet op voorraad is. Het kan zijn dat hij niet in de auto past, er kan onderweg wat gebeuren, er kan een schroefje missen…. Niks geeft de garantie dat ik mijn doel bereik. Hoe duidelijk het ook is!

In mijn 1 op 1 traject heb ik dit ook. Ik maak het duidelijk…. Ik maak een schema en daarmee denken veel dat het klaar is. Maar onderweg kan er nog zoveel gebeuren! Dat is ook waarom schema’s alleen niet werken. Ik krijg soms de vraag of ik niet alleen een voedingsschema kan maken. Natuurlijk kan ik dat, maar daarmee is je probleem nog niet opgelost. Je hebt dan nog je bureaustoel niet thuis!

Je kan namelijk heel makkelijk het schema aan de kant leggen, je kan toch in een emotionele bui een heel pak koekjes op eten, je vervalt in oude patronen. Je vindt het ineens niet meer belangrijk, het past niet bij je leven. Je kan namelijk nooit altijd strikt volgens een schema werken!

Er is meer dan alleen de voeding! Het is de reis die ervoor zorgt dat jouw kijk op voeding geheel verandert. Dat jij er bewust van wordt, dat jij van binnen uit de beste keuzes voor jezelf maakt, ook naast het schema. Dat is wat het half jaar coaching met je doet, die maakt de transformatie, die zorgt dat de bureaustoel op de kamer komt te staan. Het voedingsschema is alleen maar het etiket waar de stelling en vak op staat.

Na die transformatie sta je sterk, dan weet je dat een dagje uit of een patatlucht geen excuus is! Dan neem je gewoon koffie terwijl de rest een ijsje heeft. En.. dat voelt enorm goed!

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *