HELP

30/09/2019by Ida0
Help-Uniek-in-vorm.jpg

Eerst even bijkomen… Gisteravond ben ik thuis gekomen van een heel groot event waar 235 vrouwen aanwezig waren. En… nog 10 mannen. Poeh.. maar het was geweldig!

Mijn oren suizen nog een beetje na van al het gekakel om me heen. Want dat is wel zo wanneer je 235 vrouwen bij elkaar in een zaal zet. Drie dagen lang was ik daar, ik heb heel veel inspirerende vrouwen ontmoet. Allemaal vrouwen die ook een eigen praktijk hebben en worstelen met de dingen die voor mij ook een uitdaging is. Want het is niet heel eenvoudig om een praktijk neer te zetten, laat staan dat deze goed draait. Dat je er een beetje een inkomen uit haalt, de onzekerheid, de angst, allemaal hebben we deze.

Inspirerende verhalen, waaronder die van Joy Moonen, die mijn visie totaal heeft verandert. Een waanzinnige vrouw die een handicap heeft. Want ze heeft hem, ze is niet gehandicapt. Dat is wel een heel groot verschil. Ze gaat no matter wat door, ze loopt tegen zoveel protocollen aan. Want volgens de maatschappij kan ze niets en is ze afgekeurd. Maar met haar hoofd is niets mis. Sterker nog: ze heeft een enorme drive, in haar ogen geeft iedere onmogelijkheid een mogelijkheid. Zelfstandig wonen, moeder worden, een eigen kindermeubellijn uitbrengen, omdat er geen rolstoelvriendelijke op de markt is. Een boek en kinderboeken schrijven. Niks is haar gek genoeg. Ze heeft in haar leven al zoveel moeten en willen overwinnen. Ze heeft al tegen zoveel muren aangelopen. Ze is vaak raar aangekeken omdat ze moeder is en in een rolstoel zit. “Als ze dan toch naar me kijken dan kan ik er maar beter goed uit zien”. Dat geeft wel weer hoe ze in het leven staat. Vol positieve energie en vol mogelijkheden. Ze doet haar naam eer aan!

Iets in mij en ook in anderen in de zaal zegt: Wow! Ik kijk echt tegen haar op. Maar deze veegt ze meteen van tafel. “Kijk niet naar iemand op, want je bent niet minder”. We zijn gelijk aan elkaar, we kunnen wel elkaar inspireren, motiveren, leren en helpen.

En dat helpen dat laten we vaak niet toe. Ik zou het toch alleen moeten kunnen? Dat is toch stom om daar “betaalde” hulp voor in te schakelen?

Dat heb ik in het ondernemerschap. Want ik ben voedingscoach, maar ook praktijkeigenaar en ondernemer. Voor het ene heb ik geleerd, dat andere is toevallig zo. Dat vertellen ze niet tijdens de studie, dat dit best ingewikkeld is. Dat is een heel vak apart. Afgelopen dagen is mij dus ook echt duidelijk geworden dat ik dat niet alleen kan. Hoe graag ik het ook zou willen… ik heb de kennis niet. En dan kan ik blijven door ploeteren en worstelen, maar uiteindelijk is dat niet wat ik wil. Daar word ik ongelukkig van. Dus ga ik hier hulp voor inschakelen. Ook al is dat een beetje “je-zou-het-toch-zelf-moeten-kunnen-gevoel”. Nee, anders dan had ik het al lang alleen kunnen doen. En dat is niet het geval.

Zoveel vrouwen die willen afvallen die bij mij komen hebben ook dit gevoel. “Ik zou het toch alleen moeten kunnen”? “Het is wel een behoorlijke investering”…. Het is een investering in jezelf en het alleen kunnen is tot nu toe nog niet gelukt. Dus is het de vraag of dat überhaupt nog wel gaat lukken. En wat vind jij het waard om zo door te blijven gaan… 

Wat is het je waard om in 6 maanden voorgoed van die kilo’s af te zijn?

Precies… net zoals dat ik een goed lopende praktijk wil hebben. Wat ik nu met betaalde hulp voor elkaar ga krijgen zonder nog 5 jaar door te ploeteren op deze voet…. 

Laat je helpen, dan is het onmogelijke zelfs mogelijk!Ben je geïnspireerd door mijn verhaal? Loop jij ook tegen dingen aan? Wil je wel anders maar in het nog niet gelukt? Laat het me hier weten!

 

Wil jij een overgang zonder overgewicht? Meld je nu aan voor regelmatige tips en adviezen per email. Je ontvang direct GRATIS “4 gouden tips voor een overgang zonder overgewicht“ in je mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *