Kak.. alweer een grotere?

06/07/2020by Ida0
grotere-uniek-in-vorm.jpg

We kunnen beter een bus gaan huren volgend jaar… Dat was wat mijn man vorig jaar zei na het inpakken van de auto. Die gedachte dwaalt door mijn hoofd als ik de kampeerspullen van boven naar beneden sjouw. Het is wel een hele volksverhuizing, zoveel spullen!

Kamperen vinden wij erg leuk, het leven in de buitenlucht, lekker basic. Niets moeten en alles mag. Maar je moet naast je tent – en wij hebben een katoenen, die dus veel ruimte inneemt- ook nog je bed, slaapzak, stoelen, tafels, gasstel, pannen, borden, bekers en bestek meenemen. Naast je kleding, bikini, handdoeken en het speelgoed.

Vorig jaar paste het allemaal nog maar net, dus ik hoop toch echt dat het nu beter gaat passen in de auto, anders krijgt hij nog gelijk ook. Dan moeten we echt een bus gaan huren.

Of… er moet gewoon minder mee, dan past het ook!

Ai… daar komt een harde les! Want met je lichaam is dit exact zo… Wanneer je er zoveel in stopt wat niet past, dan moet je naar een grotere. Je lichaam gaat groeien. Kon dat met een auto ook maar zo gemakkelijk, maar dat terzijde…

Neem je dan nog meer mee en gaat dat ook niet meer passen? Dan ga je weer groeien. Net zoals dat mijn man er over na zit te denken om een bus te gaan huren. Het is gewoon irritant dat het niet past. Het moet ergens naar toe. Ergens moet het ingestopt worden. Je lichaam doet dit ook, maar maakt bewaard de extra spullen in de vorm van vet. Handig voor als je later nog eens wat moet gaan gebruiken en het dan niet hebt.

Als je dus van groot naar klein wilt, dan moet je zorgen dat er minder in gaat. Zodat hij ook die reserve spulletjes die in het vet opgeslagen liggen gaan gebruiken. En dan kan je naar een kleinere auto, wanneer je minder spullen meeneemt. Je valt dus af.

Op het moment dat je dus je ideale maat auto hebt gekregen en mooi slank bent geworden, dan moet dat ook zo blijven en moet je accepteren dat er nooit meer zoveel spullen meegaan. Dat past gewoon niet. Je wilt niet weer wisselen van auto toch?

Nee en ik wil ook helemaal geen bus huren… dus zit er niets anders op om gewoon minder mee te nemen. Kritisch worden, wat heeft prioriteit? Wat is noodzakelijk, wat is het waard om mee te nemen. Wat geeft plezier? Ik was wel 2 keer op vakantie, dan maar geen voorraad aan eten mee. Dat ene spelletje doen we toch nooit. Die opblaaskrokodil was lek toch?

Jep.. welke voedingsmiddelen heeft je lichaam echt nodig om optimaal te verbranden? Om te herstellen en om alle processen goed te laten doorlopen? Wat is niet nodig? Wat gaat er automatisch naar binnen, terwijl je er helemaal geen plezier uit haalt?

Ook hier kritisch naar kijken, natuurlijk is de boterham met chocolade hageltjes veel lekkerder dan eentje met kipfilet. Maar je weet echt wel wat beter is voor je lichaam. Die hagelslag die wordt weer meegenomen als extra… en voordat je het weet heb je zoveel extra’s dat je groter moet.

Wat kan jij beter laten staan?

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *