Het geheim om af te vallen in deze f**cked up wereld..

29/06/2020by Ida0
het-geheim-om-af-te-vallen.jpg

Mijn vriendin deelde een foto van vroeger op facebook en plotseling kwamen er allerlei herinneringen naar boven. We bleven maar lekker chatten op de facebook messenger… weet je nog? Die avond in de prinsentuin in leeuwarden? Het was een avond met iets teveel alcohol voor de toendertijd 17-jarigen. Iets wat nu helemaal not-done is kon vroeger gewoon. Ja! Natuurlijk weet ik dat nog! Het was een geweldige avond, eentje voor in de boeken. “Daar ging het al mis” typte ze. “Iets wat altijd wel wat is gebleven, maar dat is in jouw geval al helemaal niet de bedoeling. De alcohol past helemaal niet meer in jouw straatje, toch Ida?” Euh… hoezo? Ik ben voedingscoach, maar ik lust die wijntjes nog prima hoor. En dat kan ook gewoon! Een verbaasde smiley krijg ik terug….

Net zoals dat ik te horen krijg dat van mijn zoon dat klasgenoten zeggen dat hij altijd gezond moet eten omdat zijn moeder altijd met gezonde dingen bezig is. Hij eet inderdaad erg gezond, maar niet omdat dat moet van mij, hij vindt het gewoon erg lekker. Maar als hij thuis komt staat er echt wel limonade en een koekje klaar. Ik ben niet anders…

Wanneer ik boodschappen doe en ik een bekende tegen kom voel ik de blik in mijn karretje. “Goh… eet jij ook chips?” Ja heerlijk om even op te knabbelen. “Ik dacht dat jij alleen maar op komkommers knabbelde…”

In het begin, toen ik net klaar was met de studie, vond ik dit ook. Ik moest het goede voorbeeld geven. Ik ben toch de deskundige! Netzoals mijn klanten dat niet volhouden, houdt ik dat ook niet vol. Vanaf daar gezien bleef ik maar steeds wel gezonde dingen delen. Dat glaasje wijn zette ik dan even niet op de foto! Ik durfde dat niet, mijn collega’s doen dat ook niet. Dit is het perfecte plaatje, zo hoort het…

Wat een f*cked up wereld! Het is toch bizar om te denken dat je nooit meer wat lekkers mag en kan eten? Word je nu echt gelukkig van altijd gezond eten? Daarnaast is gezond eten ook niet een garantie om af te vallen, maar dat terzijde.

De wereld is wat betreft het afvallen enorm zwart wit. Je moet gezond doen, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, suikervrij en paleo. Wow… wat een straf! Het gevolg is dat er een heleboel vrouwen rond lopen die niet eens meer weten wat normaal eten is. Die door het bomen het bos niet meer zien. Die niet meer een normale boterham van tarwe durven te eten omdat dit niet goed zou zijn vanwege de gluten.

Bang om aan te komen van een schaaltje chips. Of die wel tegen alle regels in toch een wijntje nemen, maar er niet meer van kunnen genieten. Ze ervaren een enorm schuldgevoel achteraf. Daar word ik enorm verdrietig van! Het is niet de bedoeling dat je jezelf zo kwelt. Je hoort namelijk te genieten van het leven en eten is een hele grote levensbehoefte. Die moet naast energie en bouwstoffen ook een voldoening geven. Wanneer je dit niet hebt, kan het maar zo zijn dat je in een verloren moment, wanneer je je even niet helemaal lekker voelt ineens voor 2 weken aan chocolade zit weg te eten. Daarna voelt het enorm vervelend. Dat vindt de weegschaal ook, weer niets afgevallen, weer aangekomen…

Waar is het mis gegaan? Doordat de meeste van ons handvatten zoeken om een bepaalde uitzonderlijke leefstijl aan te gaan. Het idee erachter is:  wanneer ik geen gluten meer eet, dan “mag” ik ook al die foute dingen zoals koek, croissants en taart niet meer. Dat voelt duidelijk.

Maar uiteindelijk houdt je het niet vol! Het is niet haalbaar, je hersenen missen voldoening en dat gaat knagen!

Weet je wat het geheim is? Door normaal te gaan eten, gewoon tarwe, groente, fruit, (plantaardige) zuivel en ja inderdaad af en toe iets verschrikkelijks lekkers die niet in het rijtje van de schijf van 5 thuis hoort! Klinkt te eenvoudig toch?

Maar toch is dit de allermoeilijkste weg die er is! Want hier mag je alles eten, ook het brood, aardappel, croissant en patat. Daar kom je jezelf tegen op het gebied van gewoontes en gedrag. Er worden geen voedingsmiddelen vermeden, dus er is geen “mag ik niet” rijtje. Dit vergt discipline! Maar ook doorzettingsvermogen en kracht om jezelf goed in de ogen te durven kijken en voor jezelf gaan staan. Dat wanneer je voor de koekjestrommel staat toch de ballen hebt om het niet te doen, of het bij eentje te laten!

Toch is dit het ultieme geheim van slank worden en blijven. Dit is haalbaar! Hier mag en kan je alles, krijg je voldoening en je houdt zelf de regie!

Heb jij die kracht al gevonden?

Wil jij afvallen? Zelf de regie krijgen, zorgen dat je er altijd voor blijft gaan? Ontvang gratis 4 punten om zelf de regie te krijgen en de Baas word over je gewicht!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *